כלי מבוסס ראיות לקבלת החלטות המיועד לתמוך בתכנון השקעות לקידום מוביליות חברתית על רצף הגילים במגוון ערוצים (במשפחה, בסביבת המגורים ובבית הספר) ולסייע בבניית התערבויות אפקטיביות לקידום מוביליות. הכלי נבנה תוך שימוש בשילוב של שיטות מחקר מתקדמות, לרבות למידת מכונה (Machine Learning) וניתוח רשתות. פותח עבור קרן רש”י, הג’וינט, משרד החינוך, משרד הרווחה ועמותת ג’ינדאס.
מחקרים מותאמי קהלי יעד, שמטרתם לזהות ולאפיין את מי שנפגעו ממשבר הקורונה ואת קבוצות הסיכון לפגיעה, פיננסית או נפשית. בפרט ביצענו מחקר על מצוקה כלכלית ועל “העניים החדשים” בישראל יחד עם ארגון “לתת” ושני מחקרים לבחינת השפעת משבר הקורונה בנקודות זמן שונות על מבוגרים בני 65+ עבור ג’וינט-אשל.
בניסוי בהשמה מקרית (RCT) שערכנו בשיתוף עם ארגון “לתת” הצלחנו להביא לחילוץ מרעב של יותר ממחצית המשפחות שהשתתפו בניסוי ולשפר את מצבן של כל המשפחות שסבלו מאי-ביטחון תזונתי חמור. מספרים אלו גבוהים יחסית לממצאים מקבילים מהתערבויות בעולם. בנוסף, המחקר אפשר לנו לשרטט קווים להתערבות סקיילבילית עתידית לחילוץ מרעב.
על סמך השוואות בינלאומיות מבוססות נתונים ושימוש במתודולוגיה של חשיבה מערכתית, יצרנו מפת ידע המתווה לרשויות מקומיות בישראל את הדרך קדימה. מפת הידע פותחה עבור משרד הפנים וארגון “מעוז” כדי לתמוך בתוכנית “מקום” לפיתוח מנהיגות נושאת שינוי בשלטון המקומי.